Nieuws

Hieronder een overzicht van onze actuele nieuwsberichten.

dinsdag 22 december 2020

Webinar 21 januari 2021: Webinar FvActueel: betekenisvol ondernemen verhoogt klanttevredenheid

In toenemende mate zijn wij er ons allemaal van bewust dat het zo niet echt verder kan. De grenzen van wat de aarde aan kan, worden langzaam maar zeker bereikt. Wij allemaal worden gevraagd om ons steentje bij te dragen. Makkelijker gezegd dan gedaan zullen veel mensen denken. Hoe pak ik dit aan, waar moet ik beginnen en wat vinden mijn klanten hier allemaal van?

Als financieel adviseur sta je jouw klanten bij op belangrijke momenten in hun leven/ondernemen. Alleen daarmee geef je al betekenis en ben je gericht op optimale klantbeleving. Maar hoe bewust doe je dat? Hoe wordt je relevant(er) voor jouw klanten, werknemers en andere stakeholders? Hoe blijf ik authentiek en geloofwaardig? Als je al deze factoren hebt afgewogen, dan is een nieuwe koers binnen handbereik.

Webinar van de Federatie van Assurantieclubs

Daarom organiseert de Federatie van Assurantieclubs op donderdag 21 januari vanaf 16:00 uur een webinar over dit onderwerp.

 


vrijdag 23 oktober 2020

Webinar 24 november 2020

Bert Sonneveld (voorzitter Federatie van Assurantieclubs) gaat in gesprek met 'het veld' na het vertonen van een videoboodschap van de minister van Financiën Wopke Hoekstra over het belang en de impact van onafhankelijk financieel adviseurs. Hoe zien we het provisieverbod? Wat moeten we nu met actieve transparantie? En schaffen we PE af door PA op te waarderen? 

Een pittig gesprek met 'het veld'. Op dinsdag 24 november vanaf 15:30 uur.

Opgeven kan door hier te klikken


maandag 31 augustus 2020

Lezingen/(lunch)bijeenkomsten LAC Zuid in 2020

U bent van ons gewend dat wij in september van elk jaar een start maken met ons najaarsprogramma. Dat zouden wij ook nu graag willen doen. Wij hebben als bestuur echter besloten om voorlopig geen (fysieke) (lunch)bijeenkomsten/lezingen te organiseren.

Onze eerstvolgende lezing staat nu gepland voor medio november. Via deze site en via de e-mail houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Voorbehoud:

Wij volgen de adviezen en richtlijnen van de overheid. Mocht het zo zijn dat bijeenkomsten en workshops op grond van die richtlijnen niet gehouden kunnen worden dat houden wij ons daaraan.

Blijf vooral gezond!


dinsdag 25 augustus 2020

Kim Cremers benoemd tot vicevoorzitter

Het bestuur heeft besloten om Kim Cremers te benoemen tot vicevoorzitter van LAC Zuid.

Deze benoeming was noodzakelijk door het terugtreden van Corrie Terlingen uit ons bestuur. 

Wij feliciteren Kim met haar benoeming en wensen haar veel succes.


woensdag 01 juli 2020

Meld je nu aan en ontvang 25% korting op AM:

25% korting op AM:

Als lid van een assurantieclub die is aangesloten bij de Federatie van Assurantieclubs kom je in aanmerking voor een korting van 25% op ochtendnieuwsbrief AMsignalen en lees je onbeperkt alle artikelen op AMweb.

AM is belangrijk voor veel financieel dienstverleners in hun behoefte aan kwalitatief nieuws en informatie over hun vak. Sinds een paar maanden kan je per maand op AMweb maximaal 2 artikelen lezen. Voor meer artikelen moet je betalen.  

Wil je de ochtendnieuwsbrief blijven ontvangen en alles blijven lezen op AMweb?

Maak dan nu gebruik van het scherpe collectieve aanbod met 25% korting voor leden van assurantieclubs die zijn aangesloten bij de Federatie van Assurantieclubs! Aanmelden kan door hier te klikken

Met zo'n abonnement blijf je de dagelijkse ochtendnieuwsbrief ontvangen en lees je onbeperkt alle artikelen op AMweb. AM verwelkomt je graag als AMmember, zodat je continu op de hoogte blijft van alle ins- en outs in de verzekeringsmarkt. 


dinsdag 12 mei 2020

Webinar #coronacrisis; impact op en kansen voor u en uw klanten

Op woensdag 6 mei jl. organiseerde de Federatie van Assurantieclubs een webinar over hoe de Coronacrisis impact heeft op en kansen biedt voor u en uw klanten.

Met polls en vragen van de ruim 400 kijkers en antwoorden en reacties van de 2 topsprekers, ondernemer Allard Droste en NIBE-SVV’s Dik van Velzen, werd het een dynamisch gesprek. Het geheel werd gepresenteerd door Bert Sonneveld, voorzitter van de Federatie.

Bert Sonneveld heeft over dit onderwerp een blog geschreven, deze blog kunt u hier lezen. 

Hebt u dit webinar gemist? Of wilt u het nogmaals terugkijken? Klik dan hier om dit webinar te zien


zaterdag 28 maart 2020

Erelid Mart Beckers overleden

Vanochtend, 28 maart 2020, hebben wij, nog steeds vol ongeloof,  het treurige bericht ontvangen dat ons erelid Mart Beckers afgelopen nacht is overleden.

Een bijzondere man die vele jaren lang, vol enthousiasme en betrokkenheid ons allemaal heeft geïnspireerd.

Wat zullen wij hem gaan missen!!

Wij condoleren Gerrie, kinderen, kleinkinderen en familie. Wij wensen hun heel veel kracht om dit grote gemis een plek te kunnen geven.

Bestuur LAC Zuid


woensdag 06 november 2019

LAC Zuid: groeibriljant onder de beroepsorganisaties.

De laatste tijd weten steeds meer ondernemers en medewerkers in de financiële dienstverlening de weg naar de Limburgse beroepsorganisatie LAC Zuid te vinden. De ledenaanwas stemt voorzitter Ralph Cadier uiteraard tevreden: “Het is mooi, dat steeds meer mensen onze activiteiten gaan waarderen. Met name de mix van netwerken en de mogelijkheden om kennis te vergaren spreekt veel van onze leden aan.”

Leden komen overigens uit alle geledingen van de financiële dienstverlening: Financiële adviseurs, schade-experts en medewerkers van verzekeraars, banken en intermediairs, makelaars, accountants, notarissen, advocaten en belastingadviseurs.

Breed scala
Cadier, zelf eigenaar van een assurantiekantoor, denkt dat de Limburgse vereniging haar populariteit ook eraan te danken heeft, dat een lidmaatschap veel te bieden heeft. En het betreft inderdaad een breed scala aan activiteiten en voordelen:
• lezingen;
• opleidingen;
• actualiteitsdagen;
• examentrainingen, gevolgd door WFT-examen;
• permanente educatie SEH/EFA;
• netwerkmogelijkheden;
• magazine De Beursbengel (t.w.v. € 47,50).

Nieuw: LinkedIn-groep
Ook op het digitale vlak blijft LAC Zuid niet achter en is onlangs een (gratis) LinkedIn-groep opgestart, óók voor niet-leden, waarin allerlei nieuwtjes en andere zaken uit het vakgebied met elkaar gedeeld worden. “Het zou mooi zijn, wanneer heel Limburg op het gebied van de financiële dienstverlening de weg naar dit gratis platform weet te vinden”, zo besluit Cadier.

Meer info of lid worden: www.laczuid.nl
LinkedIn-groep: www.linkedin.com/groups/12269707 (of zoek op “LAC Zuid”)