Workshop : PE SEH/EFA 2023 2-daagse training 25 oktober en 08 november 2023

woensdag 08 november 2023 om 9:30 uur

 

Ook In 2023 bieden wij onze leden weer het programma voor de SEH-EFA aan.

Wij geven de kwaliteit voorrang en wij maken het u zo makkelijk mogelijk. Twee dagen workshop, onderwerpen die iets toevoegen aan uw dagelijkse adviespraktijk en dat alles tegen een concurrerende prijs in uw eigen regio.

De Permanente Educatie SEH (totaal 12 punten) is verdeeld over twee dagen. (zie hieronder voor de exacte data)

Let op:  Deze workshop is ook interessant voor u als u geen deelnemer bent aan SEH-EFA of als adviseur niet bemiddelt in hypotheken. De stof die aan de orde komt kunt u gelijk dagelijks toepassen!

De onderwerpen, verspreid over deze twee dagen, zijn:

Dag 1 (6 A-punten) Juridische valkuilen bij woningbezit in relaties

Een hypotheekadviseur wordt regelmatig geconfronteerd met klanten die tijdens de relatie geld vermengen, bijvoorbeeld bij de aankoop van een woning of een verbouwing. Het vermengen van vermogen hoeft geen probleem te zijn en gebeurt meestal onbewust, echter de gevolgen zijn vaak niet voorzien.

Bij overlijden of bij relatiebeëindiging ontstaan regelmatig problemen. Deze problemen hadden voorkomen kunnen worden door goed advies en onderbouwing met documenten bij de hypotheekaanvraag.

Na het volgen van de opleiding kunt u uw klanten als financieel adviseur optimaal begeleiden.

Daarnaast ontvangt u verschillende hulpmiddelen, waaronder de door De Scheidingsdeskundige* ontwikkelde toolkits Relatiebeëindiging en Vergoedingsrechten!

Deze toolkits bevatten documenten die juridisch zijn vastgesteld en onderbouwd (om ongelijke inbreng te structureren) en goedgekeurd door de beroepsaansprakelijkheidsverzekeraars.

*De opleiding is ontwikkeld door onze samenwerkingspartner ‘De Scheidingsdeskundige’, dé specialist op het gebied van het scheidingsproces.

Dag 2 (6 B-punten) Hypotheekvoorwaarden, verschillen en toepassing

De hypotheek is een overeenkomst van geldlening met hypothecaire zekerheid.

De overeenkomst van geldlening is gebaseerd op het Nederlands recht, aangevuld met voorwaarden die per geldverstrekker kunnen verschillen.

In dit onderdeel komt aan de orde op welke wijze er van de wettelijke regeling wordt afgeweken en op welke verschillende wijzen dit door geldverstrekkers gebeurt.

Daarnaast komt aan de orde hoe deze voorwaarden door geldverstrekkers worden toegepast zoals bijvoorbeeld de voorwaarden bij een executoriale verkoop.

 

Data van deze tweedaagse workshops zijn 25 oktober en 08 november 2023.

Aanvang van beide dagen is om 09.30 uur, einde 16.30 uur.

Kosten:

De kosten voor deze tweedaagse opleiding bedragen totaal € 425, - (vrij van BTW). Koffie/thee en lunch zijn beide dagen in de prijs inbegrepen.

NB. Gelieve uw inschrijving te doen voor deze 2-daagse workshop bij het agenda item van 25 oktober 2023.

Locatie Stein-Urmond, Hotel van der Valk
Docent Raymond Mars, Interfin

Kosten leden € 395,-
Kosten niet leden € 475,-
Minimum aantal inschrijvingen 8
Maximum aantal inschrijvingen 15

Log in om aan te meldenLOG IN Wachtwoord vergeten?
Terug