Workshop : ‘Bestaande en nieuwe particuliere aansprakelijkheidsrisico’s’

dinsdag 14 mei 2019 om 9:00

 

In de workshop worden aan de hand van praktijkvoorbeelden bestaande en nieuwe aansprakelijkheidsrisico’s van particulieren besproken en in hoeverre die risico’s gedekt zijn op de Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP).

Aan de orde komt  onder andere:

-          De risico’s rondom het gebruik van (geleende)  moderne voertuigen (bijv. E-bikeboard, Airwheel, Minibike ed.) luchtvaartuigen ( bijv. de drone) en apparatuur (bijv. 3Dprinter)

-          Gevolgen van de deeleconomie: diensten ruilen met anderen, gebruiken van goederen die men deelt met anderen,  start van een B&B aan huis, kopen en verkopen via internet, koken voor anderen ed. In hoeverre is er nog sprake van particuliere hoedanigheid of is er sprake  vriendendienst?

-          In hoeverre zijn de moderne aansprakelijkheidsrisico’s gedekt op een AVP?  Welke uitsluitingen zijn van toepassing? Wanneer is er sprake van schade met of door een(lucht) vaartuig, een motorrijtuig en wanneer is er sprake van opzicht?

-          Wat zijn de gevolgen van ‘versimpelen’ van de polisvoorwaarden van de AVP? Jurisprudentie laat zien dat er weer discussie ontstaat over het wel of niet gedekt zijn van bijvoorbeeld wel of niet opzettelijk veroorzaakte schade.

 

NB. Als u zich tevens inschrijft voor de workshop in de middag dan ontvangt u in totaal € 25,-- korting.    

Locatie

Stein-Urmond, Hotel van der Valk

Docent

Anita Hol-Bubeck

Kosten leden

€ 125,-

9 inschrijvingen

Minimum aantal inschrijvingen

10

Maximum aantal inschrijvingen

15

Terug