Lezing : Lunchbijeenkomst, Het nieuwe verzekeren

dinsdag 09 november 2021 om 12:00

 

Barbara Stoopman, auteur van het boek Het nieuwe verzekeren is onze spreker tijdens deze lunchbijeenkomst.

Het nieuwe verzekeren, wat bedoelen we daar eigenlijk mee? Kan verzekeren vernieuwend zijn? Ja zeker! Zeker in deze tijden waarin veel ondernemers en andere branches juist moeten omdenken, veranderen en vernieuwen.

Per januari 2013 kent Nederland een provisieverbod op de zogenaamde complexe producten. Dit betekent dat de consument vanaf die datum een factuur ontvangt van zijn of haar adviseur voor de adviezen en de bemiddeling rondom bijvoorbeeld hypotheken, levensverzekeringen en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Geen beloning meer vanuit de verzekeraar richting de adviseur, welke verborgen zat in de premie welke de consument betaalde.

Dit is al een hele vernieuwing, de adviseur wordt beloond voor het gegeven advies en de gewerkte uren. Voorheen was de premie welke de consument betaalde leidend voor de hoogte van de beloning van de adviseur.

Vanuit Het Nieuwe Verzekeren vragen wij ons af waarom de beloning van de adviseur überhaupt afhankelijk moet zijn van de hoogte van te betalen premie. Dit werkt twee kanten op, consumenten en ondernemers betalen geen overbodig hoge beloningen meer en de adviseur wordt betaald naar verhouding van de werkzaamheden.

Sterker nog, we gaan verder in deze filosofie en gaan liever als risicomanager / bedrijfsadviseur op de stoel van de consument en / of ondernemer zitten. Het klantbelang staat hierin bovenaan en klanten worden geadviseerd over de aanwezige risico’s alsmede de manier om deze risico’s te beperkten. Verzekeren is een manier van risicobeperking en kan in sommige gevallen een prima oplossing zijn, maar is zeker niet altijd de beste of enige oplossing!

 

Locatie

Kasteel (Buitenplaats) Vaeshartelt, Weert 9, 6222 PG Maastricht

Spreker

Barbara Stoopman

Kosten leden

€ 12,50

Kosten niet leden

€ 22,50

26 inschrijvingen

Minimum aantal inschrijvingen

15

Maximum aantal inschrijvingen

50

Bestand Terug