Webinar : FvActueel: adviseren over handels- en debiteurenrisico’s

woensdag 23 september 2020 om 16:30

 

Op woensdagmiddag 23 september 2020, van 16:30 – 17:30 uur, organiseert de Federatie van Assurantieclubs een webinar over adviseren over handels- en debiteurenrisico's.

Graag nodigen wij u uit om aan dit webinar deel te nemen.

Covid-19

Komt mijn klant door Covid-19 in zwaar weer? Hoe zorg ik ervoor dat ik als zakelijk adviseur meerwaarde kan bieden? Hoe kan ik de ‘waterpomp’ zijn voor mijn klant om ‘het hoofd boven water te houden’?

Als zakelijk adviseur wordt de focus gelegd op de risico`s die samenhangen met de bedrijfsvoering van de klant. Het brandrisico en het wagenpark komen standaard terug in ieder adviesgesprek. Maar hoe zit het met de handels- en debiteurenrisico's? Door het Covid-19 virus wordt met angst terug gekeken naar de verwoestende kredietcrisis van 2008; met een lange periode daarna voordat de gevolgen echt zichtbaar werden. En die gevolgen hadden een zeer grote impact.

Webinar

Debiteurenrisico's groot risico voor ondernemers

Handels- en debiteurenrisico's zijn al jaren een groot risico voor ondernemers. Door de ontwikkelingen rondom Covid-19 voorspellen economen een diepe recessie. Tijdens dit webinar gaan we graag in op de impact van Covid-19 voor de wereldwijde economie. Debiteurenrisico's en faillissementen van afnemers kunnen de continuïteit van jullie klanten in gevaar brengen. Het is essentieel dit risico met klanten te bespreken vanuit een economisch oogpunt. We nemen jullie graag mee in deze ontwikkelingen en geven jullie handvatten om dit te bespreken.

Sprekers

We hebben twee sprekers op het webinar.

Econoom Bastiaan Cregten van de Nederlandse tak van de Euler Hermes Group, neemt je mee in de wereldwijde economische impact van Covid-19. En hoe dat zich uiteindelijk vertaalt naar de risico`s en continuïteit van jouw klanten?

Als gesprekspartner zal Koen Smelter, partner bij Exonera, toelichten hoe je als adviseur relevant bent en een meerwaarde kunt leveren aan je klant. We willen toch de risico`s het beste managen, want als je klant dadelijk zijn premie niet meer kan betalen, voel je dat als intermediair toch ook aan het einde van de maand!

Op deze vierde woensdag van september staan we zeker ook stil bij de actualiteit van de derde dinsdag, Prinsjesdag.

Tot ziens

Wij zien je graag live bij het webinar. Lukt dat niet, dan is er via deze pagina de mogelijkheid om later te kijken.

Met vriendelijke groet,

Bestuur LAC Zuid

Federatie van Assurantieclubs

De landelijke Federatie van Assurantieclubs is het overkoepelend orgaan van 9 verenigingen (of assurantieclubs), die samen ongeveer 5.000 leden hebben. Al ruim 70 jaar.

Assurantieclubs werken regionaal en organiseren bijeenkomsten met een hedendaagse mix van kennisdelen, vakontwikkeling en netwerken; vanaf het begin van je carrière tot aan je pensioen.

De Federatie faciliteert en ondersteunt de activiteiten van onze verenigingen op landelijk niveau. Ook vertegenwoordigen wij onze verenigingen in externe contacten met branchevertegenwoordigers, de media en opleidingsinstituten.

Deze assurantieclubs zijn aangesloten bij de Federatie:

  • Assurantie Club Zeeland (ACZ)
  • EFD Noord
  • FDG (Vereniging voor Financiële Dienstverleners Gelderland)
  • FDON (Vereniging voor Financieel Dienstverleners Oost-Nederland)
  • FiDiB (vereniging voor Financiële Dienstverleners Brabant)
  • FiDiZ (Vereniging van Financiële Dienstverleners Zwolle en Omstreken)
  • GSFD (Gooische Sociëteit Financiële Dienstverlening)
  • LAC Zuid Vereniging van financiële dienstverleners
  • VPV Rotterdam

 

 

Locatie

Webinar

Spreker

Bastiaan Cregten (Euler Hermes Group) en Koen Smelter (Exonera)

Kosten leden

€ 0,-

Kosten niet leden

€ 0,-

Er zijn nog geen inschrijvingen

Terug