Lezing : Bezoek aan Monuta Kerkrade

donderdag 22 november 2018 om 19:30

 

Wij zijn vanavond te gast bij Monuta in Kerkrade, meer bepaald bij het Team Bijzondere Uitvaarten. Dit belooft een speciale avond te worden!

Elke uitvaart is bijzonder, want elk mens is uniek. Sommige uitvaarten zijn ook bijzonder omdat de uitvoering om een speciale manier van werken vraagt. Het gaat dan bijvoorbeeld om grote, complexe uitvaarten, uitvaarten met mediabelangstelling of uitvaarten waarbij protocol en ceremonieel een belangrijke rol spelen. Om ook deze uitvaarten op de juiste manier te verzorgen, heeft Monuta een Team Bijzondere  Uitvaarten. Dit team bestaat uit een aantal medewerkers die door het hele land ingezet kunnen worden. Als het nodig is, is het team binnen een half uur beschikbaar.

Het team is gespecialiseerd in uitvaarten voor specifieke doelgroepen, zoals uitvaarten met militaire eer, korpseer, veteranenuitvaarten en uitvaarten van publieke personen. Ook vervult het team een rol in afscheidsceremonies en uitvaarten na rampen en gezinsdrama 

De presentatie van vanavond zal gaan over de ramp met de MH17. De impact die deze gebeurtenis heeft gehad en alle zaken die dit daarna met zich mee heeft gebracht staat iedereen nog bij. Alle ins-, en outs van de afwikkeling van deze gebeurtenis worden op een indrukwekkende manier respectvol belicht. Hans Bleijerveld is als directeur Team Bijzondere Uitvaarten direct ingeschakeld en mede onder zijn regie heeft de wereld kunnen zien wat er allemaal tot stand is gekomen. Dit proces wordt bijna van minuut tot minuut aan u gepresenteerd.

Rondleiding Schifferheide 

Na afloop van de inleiding kunnen wij nog even napraten onder het genot van een borrel en hapje. Voor belangstellenden is er de gelegenheid om een rondleiding te krijgen achter de schermen in het crematorium Schifferheide. Op gepaste wijze wordt u getoond wat er allemaal bij komt kijken bij een crematie. Van verzorging, uitleg ovengedeelte, nazorg en alle wettelijk voorschriften, alles komt ter sprake en wordt op gepaste wijze getoond.

 

 

Locatie

Kerkrade, Monuta, Schifferheidestraat 7

Spreker

Hans Bleijerveld, Directeur Bijzondere Uitvaarten

Kosten leden

€ 0,-

Kosten niet leden

€ 0,-

16 inschrijvingen

Minimum aantal inschrijvingen

10

Maximum aantal inschrijvingen

50

Terug