Lezing : Lunchbijeenkomst Klantdossier een kopzorg of een vanzelfsprekendheid?

dinsdag 05 juni 2018 om 12:00

 

Uit de diverse uitspraken van zowel de Burgerlijke rechter als het KiFiD blijkt dat de kwaliteit van de klant- en adviesdossiers bij adviseurs en bemiddelaars nog wel eens te wensen over laat. Als reactie hierop wordt veelal gewerkt met standaard vragenlijstjes en checklijsten, waardoor een dossier ‘compliant’ is, maar waarbij wordt vergeten om over het formulier heen te kijken om te zien wie er nu aan de ander kant van de tafel zit. De toezichthouders hebben dit met een goed Nederlands woord al bestempeld als de ‘check-in-the-box cultuur’. Hier bovenop komt dit jaar de invoering van de nieuwe Europese richtlijn Verzekeringsdistributie (IDD) in de Nederlandse wetgeving, waarbij ook extra eisen worden gesteld aan de inventarisatie bij schadeverzekeringen.

Richard Meinders (SVC Groep) neemt ons in deze lezing mee in de belangrijkste thema’s op dit onderdeel en geeft praktische tips hoe wij in onze dagelijkse advies- en bemiddelingspraktijk invulling kunnen geven aan deze wettelijke eisen en daarbij de klant niet uit het oog verliezen.

Over Richard Meinders:

Richard Meinders (53) is sinds 1986 werkzaam in de financiële dienstverlening. Hij heeft zowel bij verzekeraars als het intermediair gewerkt en is sinds 2002 werkzaam als adviseur voor financieel dienstverleners. Als één van de oprichters heeft hij aan de wieg gestaan van SVC Groep en is nu als partner verantwoordelijk voor de compliance dienstverlening. SVC Groep is dé specialist in de intermediaire distributie van financiële dienstverlening. Als één van de weinige adviesorganisaties werken zij uitsluitend in de branche voor financiële dienstverlening. Hun opdrachtgevers zijn adviseurs, bemiddelaars, volmachtbedrijven, serviceproviders, verzekeraars en banken. Daarnaast worden regelmatig diensten verleend aan toezichthouders, brancheverenigingen en opleidingsinstituten. Met vijfentwintig medewerkers ondersteund SVC Groep financieel dienstverleners op het gebied van accountancy, controlling en compliance. SVC voert hiertoe onder andere audits uit bij financieel dienstverleners in het kader van Wft Certificering en het Keurmerk Financiële Dienstverlening.

Locatie

Maastricht, Hotel van der Valk

Spreker

Richard Meinders, SVC Groep

Kosten leden

€ 9,50

Kosten niet leden

€ 25,-

29 inschrijvingen

Minimum aantal inschrijvingen

10

Maximum aantal inschrijvingen

50

Bestand Terug