Lezing : Lunchbijeenkomst, Actualiteiten arbeidsrecht

dinsdag 09 april 2019 om 12:00 uur

 

In het arbeidsrecht is er het voorbije jaar weer veel gewijzigd en er staan ook weer een aantal wijzigingen voor de deur. Per 1 juli 2015 trad de Wet werk en zekerheid (Wwz) in werking. Deze wet veranderde het ontslagrecht. Het was de bedoeling dat werknemers eerder een vast dienstverband zouden krijgen en dat een rem zou worden gezet op flexwerk. Vanuit de advocatuur en rechtspraak was van begin af aan al kritiek op de wet. De vrees bestond dat vast werk vaster zou worden en flexwerk nog flexibeler.  

De regering heeft op 9 april 2018 een nieuw wetsvoorstel openbaar gemaakt. De beoogde wet krijgt de naam Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). In de toelichting op de WAB onderkent de regering dat werkgevers nog steeds terughoudend zijn om werknemers in vaste dienst te nemen. Met een breed pakket aan maatregelen wil het kabinet de kloof tussen vaste contracten en flexibele arbeid aanpakken. De invoering van de wet is voorzien op 1 januari 2020.

Mw. Mr. S.L. Emons van Consigliera Advocatuur verzorgt voor ons een praktische presentatie, waarbij zoveel mogelijk tips, tricks en valkuilen zullen worden besproken. Aan bod komen de belangrijkste veranderingen in wet- en regelgeving, onderwerpen met praktijkvoorbeelden, de WWZ-ontslaggronden alsmede de belangrijkste punten van het wetsvoorstel.

 

Locatie Stein-Urmond, Hotel van der Valk
Spreker Mw. Mr. S.L. Emons van Consigliera Advocatuur

Kosten leden € 12,50
Kosten niet leden € 22,50

19 inschrijvingen

Minimum aantal inschrijvingen 15
Maximum aantal inschrijvingen 50

Log in om aan te meldenLOG IN Wachtwoord vergeten?
Terug